SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Lastnik spletne trgovine svetlepihnohtov.si je ARBA d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik).
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine svetlepihnohtov.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da zapustite strani spletne trgovine svetlepihnohtov.si. Trgovina ARBA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani Trgovina svetlepihnohtov.si kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Načini plačila

V spletni prodajalni svetlepihnohtov.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu (pri izbiri osebnega prevzema v našem razstavnem salonu lahko plačate z gotovino ali s kartico);

  • plačilo po predračunu;

  • s paypal.

 

Plačilo z gotovino ob prevzemu

Plačilo opravite kurirju ali poštarju ob dostavi pošiljke.

Pri izbiri prevzema paketa na prevzemnem mestu torej v našem razstavnem salonu v Mariboru lahko plačate z gotovino ali s kartico.

 

Plačilo preko spletne banke oz. plačilo po predračunu

Če želite izbrano naročilo poravnati preko spletne banke, znesek nakažete na naš transakcijski račun

IBAN SI56 3300 0000 7507 791

Addiko Bank d.d.

Kot referenco vpišite SI 00 in nato številko naročila.

 

Plačilo s PayPal-om

Ko zaključite z naročilom boste preusmerjeni na PayPal spletno stran, kjer se nato z geslom (PayPal geslo) in elektronskim naslovom (Email address) povežete (Log In) v vaš PayPal račun.

V svojem PayPal računu preverite podatke in potrdite plačilo računa (Pay Now). Kmalu zatem dobite informacijo, če je bilo vaše plačilo realizirano. Če je bilo tako je s tem postopek plačila zaključen.

 

Dostava

V primeru nakupa blaga nad 150,00 € (strošek poštnine se ne upošteva) stroške pošiljanja plača ponudnik (ARBA d.o.o.). V primeru nakupa pod 50,00€, stroški dostave znašajo 4,00 €. Naročeno blago vam bo dostavil GLS Slovenija ali Pošta Slovenije. Vsako nedostavljeno naročilo, ki se pošilja preko Pošte Slovenija, vas bo na vaši pošti čakalo še 15 dni, preden se bo vrnilo. Kupec se z nakupom strinja, da se v namen lažje in hitrejše dostave na etiketi paketa dopiše telefonska številka. V kolikor kupec ne želi izpisa številke naj nas o tem pred dostavo obvesti. V primeru prevzema paketa na paketomatu in plačila po povzetju pri dostavni službi GLS Slovenija se odkupnina lahko poravna le z bančno, debetno ali kreditno kartico. Plačilo z gotovino na paketomatu ni možno. GLS vam pri plačilu s kartico na paketomatu zaračuna stroške provizije v višini 1,44 EUR. V primeru osebnega prevzema na izbranem prevzemnem mestu se zaračuna strošek priprave blaga v znesku 0,7€ (z DDV).

 

Vračilo blaga

Kupec lahko kupljeno blago v roku 14 dni po prejemu vrne na naslov SVET LEPIH NOHTOV, Šentiljska cesta 99, 2000 Maribor ali nas o tej želji obvesti po e-pošti (info@svetlepihnohtov.com) v 14 dneh po prejemu blaga, brez da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani in v originalni embalaži. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Priložena mora biti tudi kopija računa. Kupnino vrnemo oziroma kupljeno blago zamenjamo nemudoma oziroma najpozneje v 30 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. ARBA d.o.o. lahko zadrži vračilo prejetih plačil vse do prevzema vrnjenega blaga ali vse dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj. Kupec (potrošnik) v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. V kolikor je kupec poleg naročila prejel darilo mora pri odstopu od pogodbe vrniti tudi le tega pod enakimi pogoji kot preostalo blago. Kupnino vrnemo na račun kupca, ki ga mora kupec navesti ob vračilu.

Obrazec za odstop od pogodbe je dostopen si natisnite tukaj:

Blago, kupljeno pri ponudniku, uporabnik uporablja na lastno odgovornost, pri čemer mora dosledno upoštevati navodila proizvajalca za pravilno uporabo.

 

Zamenjava blaga

Če vam izdelek ne ustreza (barva gela ali laka) ga lahko vrnete. Zamenjava je možna samo v primeru, da je izdelek še originalno zaprt, nepoškodovan in da od dneva nakupa ni minilo več kot 8 dni. Za zamenjavo pošljite izpolnjen obrazec za zamenjavo, kopijo računa ter originalno zaprt in nepoškodovan izdelek na naslov ARBA d.o.o., Šentiljska cesta 99, 2000 Maribor. Zamenjava je možna za poljuben izdelek iz naše ponudbe. Stroške poštnine vračila izdelka ne krijemo.

Obrazec za zamenjavo je dostopen tukaj.

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na računu ali garancijskem listu. Garancija se lahko uveljavlja ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski rok je naveden na garancijskem listu ali na računu. Za obrazec – vračilo artikla v garancijo kliknite tu.

Kupec se lahko obrne na informacijo o garanciji preko telefonske številke 031 45-34-76 ali preko elektronske pošte na info@svetlepihnohtov.si.

 

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake

Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec (ARBA d.o.o.) potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna (37. Člen ZvPot):

1.če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2.če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3.če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4.če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

• odpravi napako na blagu ali
• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
• blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
• vrne plačani znesek.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot).

Če želite prenesti obrazec za uveljavljanje stvarne napake kliknite tukaj.

 

Cene

Vse cene v spletni trgovini svetlepihnohtov.si so navedene v EUR (€) in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Kljub zagotavljanju ažurnosti in točnosti podatkov, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Ker kupcu želimo zagotoviti kar se da najugodnejšo ceno je lahko cenik, objavljen na spletni strani drugačen od trenutnega in se lahko spreminja tudi večkrat dnevno.

 

Odlična cena

Oznaka BEST PRICE pomeni ugodno ceno izdelka na ozemlju Republike Slovenije. V kolikor boste na slovenskem tržišču za enak proizvod pri konkurentih našli nižjo ceno, od naše odlične cene nas prosim kontaktirajte in bomo odstranili ikono BEST PRICE ali znižali ceno proizvoda v kolikor bo to mogoče.

 

Varovanje osebnih podatkov

ARBA d.o.o. spoštuje vašo pravico do zasebnosti in stremi h najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zato smo pri nudenju naših storitev preko te spletne strani zavezani k delovanju v skladu z zakoni in predpisi, ki opredeljujejo varovanje osebnih podatkov, zlasti v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah ter Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Podjetje se zavezuje, da bodo zbrani osebni podatki, ki jih boste posredovali preko spletne strani, uporabljeni v skladu s to Izjavo o varstvu osebnih podatkov, da vaših osebnih podatkov ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Vse o varstvu osebnih podatkov in izjavo o zasebnosti lahko najdete TUKAJ.

 

Omejitev odgovornosti

Za zagotavljanje kakovosti storitev se ponudnik trudi zagotavljati pravilnost in ažurnost podatkov na spletni strani svetlepihnohtov.si. Vseeno obstaja možnost napak pri vnosu podatkov, spremembi lastnosti artikla ali pri roku dostave. V tem primeru imajo uporabniki možnost, da odstopijo od pogodbe (naročila) ali izberejo zamenjavo artikla.

Uporabniki imajo možnost na spletni strani svetlepihnohtov.si objaviti komentar, ki pa ne sme biti nestrpen, žaljiv in zavajajoč. Ponudnik se v tem primeru omejuje od vseh odgovornosti in ima pravico neprimerne komentarje izbrisati.

Za zagotavljanje kakovosti storitev in varnosti z nakupom zagotavljate in jamčite ponudniku pravilnost vaših podatkov. Kupcu svetujemo, da uporablja proizvod v skladu z navodili in priporočili proizvajalca. Kupec se z nakupom strinja, da uporablja proizvod na lastno odgovornost in, da je seznanjen s pravilnim rokovanjem.

Vsebina objavljena na spletni strani je zagotovljena s strani ponudnika, kot informativna storitev.

 

Pritožbe in spori

ARBA d.o.o. (svetlepihnohtov.si) se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru kakršnihkoli težav se kupec lahko obrne na ponudnika storitve (ARBA d.o.o.) preko telefonske številke 031 45-34-76 ali preko elektronske pošte na info@svetlepihnohtov.com. Pritožba se lahko odda na elektronsko pošto info@svetlepihnohtov.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupne narave. ARBA d.o.o. se zaveda, da je reševanje potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. ARBA d.o.o. si prizadeva za reševanje sporov izvensodno oziroma da se spori rešijo sporazumno.

Potek Nakupa

  • povzetek košarice: Prikazan je seznam vseh izdelkov, ki jih kupec izbere. z vnesenimi podatki in s količinami.

  • prijava: V tem delu se mora uporabnik prijaviti. če pa nakupuje prvič pa pred tem še registrirati. vnos naslovov za dostavo: Izberite naslov za račun oziroma naslov za dostavo,

  • način dostave: Uporabnik si izbere način dostave, ta je lahko preko dostavne službe ali pa oseben prevzem v našem razstavnem salonu v Mariboru na Partizanski cesti 77,

  • plačilo in zaključek naročila: V tem razdelku si uporabnik izbere način plačila: po povzetju, z bančnim nakazilom ali preko Paypal računa.

Koda za popust

Če želite uporabiti kodo za popust ali bon, ki ga objavimo ali vam ga kdo podari, v postopku naročila (v košarici) enostavno vpišete številko popusta v polje za popust in se vam bo popust (bon) avtomatsko upošteval.

Akcije in popusti se med seboj ne seštevajo in se izključujejo. Koristite lahko le eno kodo za popust.

 

NAGRADNE IGRE

Do splošnih pogojev nagradnih iger na internetu lahko dostopate tukaj.

Za več informacij o akcijah in ugodnostih pokličite službo za podporo uporabnikom na 031 45-34-76  ali pišite na info@svetlepihnohtov.com

Splošne pogoje poslovanja si lahko shranite tukaj.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih