PODATKI O PODJETJU IN PRAVNO OBVESTILO


ARBA d.o.o.
Šentiljska cesta 99, 2000 Maribor
Tel.: 031/45 34 76
info@svetlepihnohtov.si
Direktor: Dušan Kukovec
Davčna številka: SI70692181
Datum vpisa pri registrskem organu: 05.05.2016
Registrski organ: AJPES, izpostava Maribor
Matična številka: 7066759000
Za namene tega pravnega obvestila je spletna stran na naslovu www.svetlepihnohtov.si.
Spletna trgovina Svet lepih nohtov je last podjetja ARBA d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene v spletni trgovini Svet lepih nohtov, so last podjetja ARBA d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugace razširjati brez dovoljenja podjetja ARBA d.o.o..

Omejitev odgovornosti
Vse informacije in gradiva na svetlepihnohtov.si so informativne narave. Podjetje ARBA d.o.o. se bo trudilo za optimalno delovanje spletne trgovine Svet Lepih Nohtov, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo portala. Vsi uporabniki uporabljajo portal na lastno odgovornost. Niti podjetje ARBA d.o.o., niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi portala ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na tem portalu ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Podjetje ARBA d.o.o. tudi ne more biti odgovorna za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Podjetje ARBA d.o.o. ne more biti odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne trgovine Svet Lepih Nohtov.
Podjetje ARBA d.o.o. se bo trudilo za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na teh straneh, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti, ažurnosti in popolnosti.
Podjetje ARBA d.o.o. lahko te strani spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.
Omejitev uporabe informacij in gradiv
Informacije in gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko naložite z mreže za vašo osebno domačo rabo, pri cemer ne smete spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na svetlepihnohtov.com ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug nacin brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Pravtako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa www.svetlepihnohtov.si za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.
Podjetje ARBA d.o.o. ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s spletno trgovino Svet Lepih Nohtov. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost podjetja ARBA d.o.o. za vse primere izključena.
To pravno obvestilo lahko podjetje ARBA d.o.o. kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru uporabe spremljate na teh straneh. Z uporabo te strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate.
Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja strani na nacin, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jo izvaja podjetje ARBA d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Svet Lepih Nohtov so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina Svet Lepih Nohtov je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom. Upravlja jo podjetje ARBA d.o.o.. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini Svet Lepih Nohtov. Ponudnik in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko trgovine Svet Lepih Nohtov urejata s temi splošnimi pogoji.

Plačilne metode

Plačilo po predračunu - Če ste se odločili za plačilo po predračunu, boste po oddanem naročilu in pri potrditvi naročila prejeli vse podatke za nakazilo. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo.
Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno v primeru, če želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji. Ker je pri placilu ob prevzemu možno le plačilo z gotovino, morate biti, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni.


Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki služi kot garancija in veljaven dokaz za reklamacijo.

Cene v spletni trgovini
Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Veljajo cene objavljene s strani podjetja ARBA d.o.o. v času, ko kupec potrdi naročilo v spletni trgovini. Nekatere slike proizvodov so simbolične.

Veljavnost akcijske ponudbe
Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga in reklamacije
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontakni e-naslov info@svetlepihnohtov.si, potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani ter zapakirani v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno plačilo takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe, z enakim plačilnim sredstvom kot ga je uporabil kupec, razen če kupec ne želi drugače. Kupec mora blago vrniti na naslov:
SVET LEPIH NOHTOV, PE Partizanska cesta 77, 2000 Maribor

Garancija
Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, itd. Garancijo se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku bodo odpravljene brezplacno.
Garancija preneha veljati pri:

  • neupoštevanje navodil za uporabo,
  • popravila, ki ga je opravila nepooblašcena oseba,
  • vgraditve neoriginalnih sestavnih delov izdelka,
  • malomarnega ravnanja z izdelkom,
  • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe.

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo, se lahko obrnete na info@svetlepihnohtov.com.

Za vse uv-lučke in elektro aparate je garancija 24-mesecev, razen ce ni posebej navedeno obdobje garancije.

Dobava in dobavni rok

V spletni trgovini svetlepihnohtov.si strmimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Vaše naročilo je obdelano še isti dan in o obdelavi prejmete avtomatsko obvestilo. Naročila vam skušamo dostaviti v najkrajšem možnem času, najkasneje v 10 delovnih dneh. Če je za odpremo blaga potreben daljši čas, je to označeno na spletni strani. V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.
Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije in s kurirsko službo GLS. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga (če torej danes odpremimo blago, ga dostavni službi predvidoma dostavita že jutri, v nekaterih primerih pojutrišnjem). V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša.
V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije ali depoju GLS.
Spletna prodajalna Svet lepih nohtov želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago v vrednosti nad 150,00 EUR po pošti pošljemo brez stroškov poštnine.
Ob dostavi izdelka na navedeni naslov se kupcu v paketu preda pripadajoča dokumentacija in sicer račun, pravilno izpolnjen garancijski list in navodila za uporabo v slovenskem jeziku. V primeru, da izdelek izročen kupcu v garancijskem roku ne deluje brezhibno, lahko kupec zahteva od ponudnika, da ga v primernem roku popravi ali če tega ne stori, da mu namesto njega izroči izdelek, ki brezhibno deluje.

Stroški poštnine so za dostavo preko Pošte Slovenije 5 EUR in za dostavo preko GLS-a 4 EUR.

Varnost
Kupec jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter podjetju Svet lepih nohtov - spletna trgovina, Mateja Kočar Kukovec s.p. odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

Pravica do zasebnosti
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) ter da podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bo posredoval tretji osebi. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani spletne trgovine Svet lepih nohtov, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Kupcu pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Komunikacija
Obvestila o mesecnih akcijah in reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporocila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil ter obvestil o mesečnih akcijah, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih internetnih straneh. Kljub temu, pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o eventualnih spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@svetlepihnohtov.si ali po klasični pošti na naslov:
SVET LEPIH NOHTOV, PE Partizanska cesta 77, 2000 Maribor.
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obvešcati o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.